Våga ta betalt!

Att ta bra betalt kan kännas svårt och jobbigt, men priset säger en del om kompetens och kvalitet. Kolla in våra anledningar till varför du ska våga ta betalt.

Det är lätt att tacka ja till jobb även om förtjänsten egentligen är för liten – särskilt när man kämpar för att få fart på sin verksamhet. Vissa företagare tycker till och med att det kan kännas dumt att ta ut ”rätt” pris.

Sänd ut rätt signaler

Att våga ta betalt för en vara eller tjänst kan i många fall vara en fråga om självförtroende. Men den som är duktig på något eller som säljer en produkt av god kvalitet ska självklart ta betalt för sin tjänst eller vara. Priset kan säga en del om kvaliteten på en produkt eller tjänst och genom att ta betalt kan företagaren få bättre kunder.

Därför ska du våga ta betalt:

  • Du visar att du sätter värde i din tjänst eller produkt.
  • Du täcker kostnader och får den förtjänst du behöver.
  • De kunder som är beredda att betala är de kunder du vill ha.

Så hanterar du prutare

Det finns alltid kunder som försöker att få ett lägre pris. Vissa provar att pruta, andra kommer med förslag där priset har kapats. Som företagare, särskilt i uppstarten, kan det vara svårt att tackla kunder som försöker komma billigare undan. Men det finns sätt att hantera prutande kunder:

  • Bemöt kundens förslag med ett motförslag där du sätter rätt pris.
  • Skicka offert per mejl så slipper du ta prisdiskussionen öga mot öga.
  • Motivera ditt pris med vad kunden faktiskt får för pengarna.

Vill du veta vad vi kan göra för dig och ditt företag? Kontakta oss så berättar vi mer.