Nytt partnerskap mellan Nespresso och Axactor

Nespresso är marknadsledande inom portionsförpackat kaffe och spelar en viktig roll i vardagen för många människor. Nespresso är en utmanare i branschen genom att göra det möjligt för alla att skapa den perfekta koppen espressokaffe. I en bransch som kräver snabba förändringar är en anpassningsbar och proaktiv leverantör av kundfordringar och inkassotjänster avgörande.

Nespresso frågade efter ett förslag på att byta leverantör av fakturadistribution och inkasso i alla nordiska länder då deras nuvarande leverantör inte uppfyllde kraven på flexibilitet, effektivitet och smidiga processer. Dessutom saknades dedikerade service och samarbete som behövdes för kontinuerlig optimering och ytterligare tillväxt.

I tuff konkurrens med alla de stora aktörerna i branschen vann Axactor anbudsprocessen.

Axactor tillhandahåller nu tjänster för hela den nordiska marknaden för Nespresso genom sin verksamhet i Norge, Sverige och Finland och i Danmark genom ett samarbete med Collectia, en av Danmarks största inkassobyråer.

Kai Christoph Schmellenkamp, Accounting Manager Nespresso Nordic, berättar varför de valde Axactor: "Vi fick ett positivt intryck av Axactor redan från början. De arbetar med en modern och effektiv organisationsstruktur där ett skräddarsytt och erfaret Nespresso-team var på plats tidigt i anbudsprocessen. Snabba förändringar kräver en leverantör som kan och vill reagera snabbt – Axactor levde upp till dessa förväntningar."

Effektiv, professionell och smidig process

Axactor har sedan uppstart med Nespresso löst en rad olika uppgifter. Schmellenkamp berättar mer: "Det finns många uppgifter Axactor har hjälpt oss att lösa, både på teknisk, operativ och mänsklig nivå. Onboardningen gick smidigt och de utmaningar som uppstod under processen löstes snabbt. Fokus ligger på att leta efter möjligheter och hitta effektivare lösningar och arbetsprocesser så att vi tillsammans kan utveckla tjänsten och leveransen."

Schmellenkamp fortsätter: "Axactor strävar efter att skräddarsy lösningen för Nespresso med nödvändiga och korrekta komponenter/tjänster. Vi brukade spendera onödigt mycket tid på påminnelser och fakturahantering, men med Axactor har hela processen blivit mer professionell, tidseffektiv och smidig."

Partnerskapet med Axactor har en positiv effekt på Nespressos ekonomi

Under onboardningen upptäckte Axactors medarbetare att påminnelse- och inkassoprocessen som Nespresso hade praktiserat i de nordiska länderna inte stämde överens med gällande lagar och förordningar.

Baserat på Axactors långa erfarenhet och kunskap inom branschen skapades ett optimalt och kompatibelt påminnelsesflöde. Påminnelseprocessen optimeras kontinuerligt och skräddarsys efter Nespressos kunder. Partnerskapet har redan gett synliga, positiva resultat på Nespressos KPI: er: Days of Sales Outstanding (DSO) har minskat, vilket resulterat i förbättrat kassaflöde och en tydlig positiv inverkan på Nespressos ekonomi. Samtidigt sparar Nespresso tid och pengar. Win-win!

Schmellenkamp utvecklar: "Vi ser på partnerskapet som en resa där vi kontinuerligt strävar efter utveckling och effektivare processer. I en bransch som aldrig sover, krävs det att vi och våra leverantörer kan anpassa oss snabbt och möta de förändringar som kommer."

Schmellenkamp avslutar: "Axactor är ett ungt företag med mycket energi och kunskap som möter oss på alla våra krav och önskemål. Vår erfarenhet är att andra leverantörer inte har den energi och mod som vi är beroende av att ständigt förbättra. Axactor var enastående i denna viktiga aspekt. Axactor placerar oss i förarsätet och utvecklar och driver kundrelationen framåt."

Om Nespresso

Nespresso-berättelsen började med en enkel idé: gör det möjligt för alla att skapa den perfekta koppen espressokaffe – precis som en skicklig barista. Från början har Nespresso omdefinierat och revolutionerat hur miljontals människor njuter av sitt espressokaffe. Det har format den globala kaffekulturen. Nespressos enda fokus är att leverera kaffe av högsta kvalitet och ultimata kaffeupplevelser till sina konsumenter, kopp efter kopp.

Nespressos unika affärsmodell gör det möjligt för dem att garantera kvalitet i alla led i inköp, produktion och försäljning av deras kaffe och att upprätthålla en direkt privilegierad relation med deras konsumenter.

Nestlé Nespresso-företaget är ett autonomt globalt förvaltat företag av Nestlé-gruppen. Med huvudkontor i Lausanne, Schweiz, finns Nespresso i över 60 länder och räknar mer än 12 000 anställda över hela världen.

Vill du komma i kontakt med oss för att höra mer om vad vi kan göra för dig och ditt företag? Vi är redo när du är.